Перейти до змiсту

Річний звіт за 2009 рік – підприємці на загальних підставах: нульові прибутки!

Подаємо нульову декларацію за 2009 рік.

Вітаю вас, друзі!

Сьогодні ми закінчуємо тему подання звіту до ПФУ (персоніфікації) за 2009 рік підприємцями-фізичними особами на загальній системі оподаткування.

Попередні публікації на цю тему:

Розглянемо зараз такі випадки:

• прибуток за 2009 рік не був  отриманий – декларація у нас пуста, в декларації все заповнено нулями (“нульова декларація”), наприклад, підприємець не працював цілий рік;
  • в результаті підприємницької діяльності не було отримано прибутку, а був  отриманий збиток (убыток);
  • є прибуток, але чистий дохід відсутній.

В таких випадках персоніфікація не подається –  адже був відсутній дохід, відповідно, нема відрахувань до Пенсійного – нема і персоніфікації.

Але Вам необхідно подати до Пенсійного заповнений додаток 25. Правда, в такому випадку Ви заповняєте його нулями – коли відсутній дохід – та згідно “Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України” додаток 25 подається незалежно від стану фінансового-господарськрї діяльності, тобто незалежно від того, мали Ви прибуток, дохід чи ні.

Отже, у відділ доходів управління Пенсійного фонду Ви подаєте додаток 25, заповнивши у ньому всі свої реквізити (код, П.І.Б та ін), а графи таблиці заповнюєте нулями – т.я. вами не було отримано прибутку (доходу).

Але це лише коли нульовий дохід. Якщо ж Ви вкажете хоча б гривню чистого доходу – Вам доведеться доплачувати в повному об’ємі до мінімального внеску (про це публікація Річний звіт за 2009 рік – підприємці на загальних підставах: доплата до мін. зарплати.)

Такий додаток 25 – з нульовими значеннями – у Вас мають прийняти без усіляких обумовок і додаткових документів – про це каже п. 11.14 “Інструкції”. Цитую: “11.14. Розрахунки сум страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування приймаються органом Пенсійного фонду без попередньої перевірки зазначених у них показників”.

Але щоб не виникало якихось певних незрозумілостей, раджу Вам на всяк випадок взяти з собою до Пенсійного фонду копії Ваших нульових декларацій з податкової.

Ось, здається, і все по поданню звіту до ПФУ (персоніфікації) за 2009 рік підприємцями-фізичними особами на загальній системі оподаткування (без найманої праці).

Якщо я щось забув – Ви мені нагадаєте, чи не так? ;-)

А ви не забудьте записатись на курсы английского языка киев – і британські обрії стануть для вас реальністю. Розмовний та діловий курси – в одному ефективному 3-місячному курсі. Це вам не нульова декларація.

Щоб у звітах був прогрес – підпишись на RSS! (він же – на  електронну пошту)

Щоб новин відчути вітер – зафоловтесь на мій TWITTER!

З повагою, Консультант

Дякую, що додали цю статтю в:
РћРїСѓР±Р»iкувати Сѓ twitter.com Написати в своему блозi livejournal

2 комментария

1. Алексей пишет:

Кроме додатка 25 _рекомендуют_ 2 письма:
    1) Официальный отчет из ГНИ об отсутствии доходов за период (год). Впрочем, только один человек из очереди принес такое письмо, у него особо придирчивый инспектор (остальные ничего не требовали более или п.(2)).
    2) Письмо в ПФ по поводу отсутствия доходов за прошлый период (год) и можно сразу же на следующий (что не планирую работать).

Неплохо бы, чтобы Вы пробили такие “шаблоны”, они явно пригодятся многим.

2. мира пишет:

дуже корисна інформація на вашому сайті,дякую

Написати коментар

XHTML: Ви можете використовувати теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>